Képzések
SZAKISKOLAI KÉPZÉS
Várunk a 2024/2025-ös tanévtől:
SZOBAFESTŐ
Szakmai azonosító: 4 0732 06 05
Jelentkezés feltétele: 8 általános iskolai végzettség, felvétel kizárólag a sajátos nevelési igényt megállapító szakértői bizottsági szakvélemény alapján.
Szakképzési évfolyamok száma: 1+2 év (melyből 1 év előkészítő évfolyam + 2 év szakképzési évfolyam)
Nappali munkarendben: 14 és 25 év közöttiek részére.
A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A szobafestő az építőipar befejező szakmái közül az egyik leglátványosabb szakmaterület. A szobafestő szakember feladata a terveknek, és a műszaki leírásnak megfelelően, különféle anyagú és tulajdonságú külső és belső, új és régi felületeken bevonatrendszert alakítani ki, illetve újítani fel. Eközben hagyományos és modern technikákat, anyagokat, eszközöket, szerszámokat, gépeket használ. A felületeket kreatív módon díszíti és megóvja a környezeti hatásokkal szemben. A megfelelő bevonatrendszer kialakításához elengedhetetlen a szakszerű felületdiagnosztika, a felület, előkészítése, előkezelése. Tevékenységét a kézi és gépi festési technológiák alkalmazásával önállóan, a munka-, környezetvédelmi-, és biztonsági előírások betartásával végzi.
|
ASZTALOSIPARI SZERELŐ
Szakmai azonosító: 4 0722 08 01
Jelentkezés feltétele: 8 általános iskolai végzettség, felvétel kizárólag a sajátos nevelési igényt megállapító szakértői bizottsági szakvélemény alapján.
Szakképzési évfolyamok száma: 1+2 év (melyből 1 év előkészítő évfolyam + 2 év szakképzési évfolyam)
Nappali munkarendben: 14 és 25 év közöttiek részére.
A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
Faipari, bútoripari, épületasztalosipari gyártmányok alkatrészeit, elemeit összeállítja, szereli, beépíti. A lapra szerelt bútor alkatrészekből a kötőelemek, vasalatok, ragasztóanyag és a szükséges szerszámok segítségével összeállítja a bútortestet. Az összeszerelt mozgó alkatrészeket, az ajtókat, fiókokat felszereli, beszereli, a szekrénytesthez igazítva beállítja. A műhelyben előszerelést végez, a helyszíni szerelések során a műszaki dokumentációk alapján konyha és szobabútorok, hagyományos és utólag szerelhető ajtók, toló- és harmonika ajtók, ablakok, lépcsők, falburkolatok, álmennyezetek szerelését, beépítését, cseréjét és javítását végzi. Használja a legkorszerűbb kézi szerszámokat, elektromos és akkumulátoros kisgépeket, illetve a telepített berendezéseket, a munkavédelmi utasítások betartásával.
|
TEXTILTERMÉK-ÖSSZEÁLLÍTÓ
Szakmai azonosító: 4 0723 16 03
Jelentkezés feltétele: 8 általános iskolai végzettség, felvétel kizárólag a sajátos nevelési igényt megállapító szakértői bizottsági szakvélemény alapján.
Szakképzési évfolyamok száma: 1+2 év (melyből 1 év előkészítő évfolyam + 2 év szakképzési évfolyam)
Nappali munkarendben: 14 és 25 év közöttiek részére.
A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A textiltermék-összeállító feladata az egyszerűbb textiltermékek divatlap mellékletből történő másolásával, méretarányos konfekcióipari szabásminta készítése. Elvégzi a ruhaipari termékeken használatos alkatrész technológiák rajzi ábrázolását, értelmezi a műszaki leírásokat, vasalás-és ragasztás technológiát alkalmaz. Felismeri az alkatrészeket és az egyszerűbb textiltermékek készítéséhez kiválasztja a varrógépeket, kiegészítő apparátokat, berendezéseket, azokat biztonságosan üzemelteti. Alkalmazza a műszaki leírások gyártási utasításait a textiltermékek sorozatgyártásában. Képes az üzemi textiltermékek sorozatgyártására műveletbeosztásban.
|
SZAKÁCSSEGÉD
Szakmai azonosító: 4 1013 23 05
Jelentkezés feltétele: 8 általános iskolai végzettség, felvétel kizárólag a sajátos nevelési igényt megállapító szakértői bizottsági szakvélemény alapján.
Szakképzési évfolyamok száma: 1+2 év (melyből 1 év előkészítő évfolyam + 2 év szakképzési évfolyam)
Nappali munkarendben: 14 és 25 év közöttiek részére.
A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A szakácssegéd a meleg és hidegkonyhai munka során kiegészítő és segítő munkát végez. Feladata a szakácsok munkájának segítése. Napi munkatevékenységét felettesei utasítása alapján végzi. Konkrét feladatai közé tartozik a vendéglátó termelés során használtalapanyagok és nyersanyagok tisztítása és előkészítése. Zöldségeket, gyümölcsöket tisztít, pucol, darabol, szeletel és előkészíti azokat a főzéshez, sütéshez. Felelőssége a konyha tisztántartása, higiénia előírások betartása. Munkáját és feladatait mindenesetben nagy odafigyeléssel és pontossággal végzi.
|
2023/2024-es tanévtől:
Jelenleg szakiskolai képzésünk nincs
|