Gubody Ferenc Szakképző Iskola
Cím: 2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.
Tel: 06-53/500-574
Email: info@gubody.t-online.hu
 

Kezdőlap   

Hírek   

Iskolánk   

Névadónk   

Iskolánk Dolgozói    

Eseménynaptár   

Képzések   

HÍD program  

Szakgimnázium 

Szakközépiskola 

Szakiskola  

Dokumentumok   

Emlékkönyv   

Médiatár   

Linkek   

Elérhetőség   

Alapítvány   

 

Pályázatok   

   

 

 

 

 

 




 
Képzések

SZAKISKOLAI KÉPZÉS

2016/2017-es tanévtől:

ÁPOLÁSI ASSZISZTENS
OKJ 32 723 01

Képzés Időtartama: 1 év előkészítő + 3 év, nappali munkarendben,
14 és 25 év közöttiek részére

Jelentkezés feltétele: 8. osztály, szakértői vélemény

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
Az ápolási asszisztens egyénre szabott segítő tevékenységet végez az egészségügyi ellátásban (fekvőbeteg ellátás, szakrendelői ellátás) a szakképzett egészségügyi team tagjainak szoros irányítása és felügyelete alatt. Munkáját szakmai kompetenciájának megfelelően az ápolási folyamat lépéseibe illesztve, az etikai és jogi normák szigorú betartásával végzi.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • alapápolási tevékenységeket végezni kompetenciája szerint
  • alapvető életfunkciókat megfigyelni, mérni és dokumentálni (pulzus, vérnyomás, légzés, hőmérséklet)
  • vércukrot, testsúlyt, testmagasságot mérni és dokumentálni
  • életveszély esetén, alapszinten elsősegélyt nyújtani (szakszerű fektetés, vérzéscsillapítás, kötözések, szakszerű segélyhívás, BLS)
  • a szakápolóknak segédkezni a különböző vizsgálatok és beavatkozások előkészítésénél és kivitelezésénél

Modulok:

 

- 11497-12: Foglalkoztatás I.
- 11498-12: Foglalkoztatás II.
- 11500-12-Munkahelyi egészség és biztonság
- 11112-12- Fertőtlenítés-sterilizálás
- 11214-12- Egészségügyi szakmai alapismeretek
- 11111-12- Ápolástani alapismeretek

CSALÁDELLÁTÓ
OKJ 21 814 01

Képzés Időtartama: 1 év előkészítő + 2 év, nappali munkarendben,
14 és 25 év közöttiek részére

Jelentkezés feltétele: 8. osztály, szakértői vélemény

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
Családellátóként elsődleges feladata saját háztartásának vezetése, családjának ellátása, gyermekeinek nevelése, gondozása, beteg családtagjainak ápolása. Ismeretei birtokában képes idegen családok háztartási feladatainak szervezésére, felügyeletének ellátására, illetve részfeladatainak elvégzésére.
Egyéneknek, családok-, közösségek tagjainak mindennapi életük viteléhez segítséget nyújt (takarítás, gyermek- és beteggondozás, mosás, bevásárlás, főzés, felszolgálás, állatgondozási-, kertészeti munkák stb.). Saját takarítási feladatain túl külső takarítási munkákat is ellát. Gyűjti, és szelektíven kezeli a családban, a munkahelyén keletkező hulladékot.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • alapápolási tevékenységeket végezni kompetenciája szerint
  • alapvető életfunkciókat megfigyelni, mérni és dokumentálni (pulzus, vérnyomás, légzés, hőmérséklet)
  • vércukrot, testsúlyt, testmagasságot mérni és dokumentálni
  • életveszély esetén, alapszinten elsősegélyt nyújtani (szakszerű fektetés, vérzéscsillapítás, kötözések, szakszerű segélyhívás, BLS)
  • a szakápolóknak segédkezni a különböző vizsgálatok és beavatkozások előkészítésénél és kivitelezésénél

Modulok:

- 11033-12- Élelmiszerek, táplálkozási, ételkészítési alapismeretek;
- Családellátás, -gondozás
- Lakókörnyezet kialakítás
- Család- és háztartás-ellátási gyakorlat.

 

GYORSÉTTERMI ELADÓ
OKJ 31 811 02

Képzés Időtartama: 1 év előkészítő + 2 év, nappali munkarendben,
14 és 25 év közöttiek részére

Jelentkezés feltétele: 8. osztály, szakértői vélemény

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A Gyorséttermi ételeladó alapvető feladata az ételbárok, gyors-étkezőhelyek, büfék, falatozók vendégeinek ellátása étellel, itallal. Szakszerű értékesítő munkát végez pulton keresztüli kiszolgálással, és ha szükséges felszolgálással. Munkaterülete a termelő és értékesítőhely, ahol helyben fogyasztásra és elvitelre készíti és értékesíti a termékeket.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • reggeli és uzsonnaételeket, gyorsételeket, hidegkonyhai készítményeket, salátákat készíteni, adagolni, tálalni és díszíteni, helyben fogyasztásra vagy elvitelre
  • szakszerűen kezelni gépeket, sütő-főző berendezéseket
  • a higiéniai előírásokat, a HACCP szabályokat, a munkavédelmi, tűzrendészeti, és környezetvédelmi szabályokat alkalmazni a termelő és értékesítő munkája alatt
  • gyorséttermi- és büfé kiszolgálást végezni
  • nyugtát, számlát készíteni, fizettetni
  • szükség szerint standolni
  • beüzemelni és üzemen kívül helyezni gépeket
  • az üzlet nyitásával, és zárásával kapcsolatos teendőket végezni

Modulok:

- 10044-12-Élelmiszer, fogyasztóvédelem
- 10046-12-Szakmai idegen nyelv
- 10056-12-Gyorsétkeztetés, ételeladás.

KONYHAI KISEGÍTŐ
OKJ 21 811 01

Képzés Időtartama: 1 év előkészítő + 2 év, nappali munkarendben,
14 és 25 év közöttiek részére

Jelentkezés feltétele: 8. osztály, szakértői vélemény

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
Alapvető feladata a szakács munkájának segítése, kiegészítése. Munkaterülete a konyha és helyiségei. Előkészíti a tevékenységéhez szükséges gépeket, berendezéseket, eszközöket, anyagokat, gondoskodik a tisztántartásukról. Fenntartja a konyha rendjét, takarít, mosogat, az ételek jellegének megfelelően előkészíti a nyers- és félkész anyagokat. Alkalmazza a konyhatechnológiai műveleteket.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • szakács felügyelete mellett végezni munkáját
  • ételeket készíteni, szükség esetén tálalni: leveseket, levesbetéteket, salátákat, salátaönteteket, főzelékeket
  • tevékenységét a higiéniai előírások, HACCP szabályainak, valamint a munkavédelmi és tűzrendészeti szabályok betartásával végezni

Modulok:

- 10044-12-Élelmiszer, fogyasztóvédelem
- 10049-12-Konyhai kisegítés

 

Copyright © 2009 Gubody Ferenc Szakképző Iskola